неделя, 28 април 2024 г.

Меси с най-слаб старт от 16 години

Снимки: americanpost.news

ПСЖ загуби точки за втори път през сезона в Лига 1, достигайки само до нулево равенство в дербито с „Марсилия“ на „Велодром“.

Френската преса обръща особено внимание на звездата Лионел Меси, който записа едва третия си старт през сезона във френския елит и не успя да помогне с нищо на отбора си. Представянето на Неймар също беше бледо и двамата с Лео не напомнят с нищо за общия си период в „Барселона“, където бяха страшилища за противниковите отбрани. Авторитетното издание „Екип“ не пести критиките си по адрес на звездите след дербито. Бразилецът е оценен с „тройка“ по десетобалната система, а Меси получава 4/10. Според журналистите на вестника двамата са били сред най-слабите на „Велодром“. Аржентинецът отново не успя да се разпише и прави най-слабия си старт във футбола от кампанията 2005/06. Тогава се нуждаеше от шест мача, за да открие головата си сметка, а в Париж вече има четири „сухи“ шампионатни мача. Той дебютира като резерва срещу „Реймс“, след което беше в стартовия състав срещу „Лион“, „Рен“ и в неделя в дербито с „Марсилия“. Утехата за феновете на ПСЖ е, че аржентинецът вкарва в Шампионската лига. Той отбеляза първо на „Манчестър Сити“, а после две попадения във вратата на „Лайпциг“.

Въпреки нулевото равенство срещу „Марсилия“ парижани са на върха в класирането със солидна преднина от 7 точки пред втория „Ланс“ и с девет пред третия „Ница“.

Източник:  webcafe.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html