събота, 27 април 2024 г.

Калейн преди световното: Претендент съм за златото, надявам се да спечеля

Снимки: БНТ; БФХГ

Боряна Калейн не крие амбициите си за медал от световното първенство по художествена гимнастика в Китакюшу (Яп). Шампионатът стартира в сряда. Националката проведе много добра подиум тренировка по-рано днес, която ѝ дава увереността за отлично представяне и в състезателните дни. „Чувствам се много добре, напълно подготвена съм за състезанието“, сподели гимнастичката, подготвяна от треньора Марияна Памукова.

Калейн сподели, че ако изиграе своите съчетания с максималната трудност, която е заложена, може да спечели златните медали. „Да, смятам се за основен претендент за медалите на това първенство, надявам се да играя само както аз си мога, да покажа максимума на съчетанията си и да спечеля”, допълни Калейн.

Финалите ще се излъчват у нас на живо в ефира на БНТ 3, като още в сряда ще се разпределят първите два комплекта медали – на обръч и топка. Прякото предаване започва в 13.10 часа.

Другата ни представителката в индивидуалното ще бъде Татяна Воложанина. „Подиум тренировката мина добре, беше спокойно, залата беше много хубава“, сподели талантливата гимнастичка. „Да, вълнувам се и се притеснявам, защото това ми е първото световно първенство, но се надявам, че ще мине добре“, сподели Татяна Воложанина.

Източник: Bnt.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html