неделя, 28 април 2024 г.

Президентът свиква министри заради разпространението на COVID-19

снимка: Труд

Президентът Румен Радев ще обсъди днес COVID ситуацията с министри от служебния кабинет.

В срещата, която започва по обед, ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова, се посочва в прессъобщението от институцията. Срещата ще се проведе на фона на данните за повишаване на заболеваемостта в страната.

Пресцентърът на Инициативния комитет „Румен Радев/Илияна Йотова“ в подкрепа на кандидатурата им за втори мандат съобщи, че заради срещата Румен Радев отменя предизборната си програма за деня.

Срещата с правителството е вероятният отговор на искането за свикване на КСНС. В условията на предизборна кампания, призивът за това беше отправен от някои политически партии. В изявления правителството предупреди, че ако ситуацията остане сложна, ще се наложи и локдаун.

Преди дни Радев призна, че служебният кабинет „подлежи на критика“ за начина, по който се провеждат новите мерки.  „Призовавам за разбиране, на това което прави правителството. Да, то подлежи на критика в някои аспекти – за начина на въвеждане на някои мерки. Но не бива да допуснем пик, който да взриви здравеопазването, да докара до пълна изтощаемост нашите лекари“, каза тогава президентът.

Източник: Труд

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html