събота, 27 април 2024 г.

Най-добрите сърф дестинации в света за начинаещи

снимки: euronews

След олимпийските игри в Токио, сърфирането придоби популярност като един от петте спорта, които ще привлекат младите. А сърфирането е спорт, подходящ за хора от всички възрасти и с различни способности. Основното е да обичате слънцето и морето.

Сърфирането е подходящо занимание и когато сте на ваканция – може да си наемете оборудване и да се потопите в този привлекателен свят на бански, палми и морски бриз. За да ви улесним, открихме дестинациите, където няма да се почувствате не на място, ако сте начинаещ.

Ланд, Франция

Може да не мислите за Франция като първокласна дестинация за сърф, но всъщност има какво да предложи. Това е идеалното място за овладяване на вълните, след което можете да се насладите на по-екзотични места, когато ви е удобно на дъската.

Ланд може да ви предложи неограничени възможности за сърф на достъпни цени, съчетани с много слънце, коктейли и изисканите преживявания на Южна Франция.

Тагазут, Мароко

Когато се учите да сърфирате, няма как да сбъркате, като изберете спокойното рибарско селище Тагазут на прекрасното западно крайбрежие на Мароко – легендарно място за европейски сърфисти.

Много приключения се предлагат, с включени 3 нощувки или 6 нощувки. И двата пакета включват оборудване, храна и настаняване, всичко от което се нуждаете, за да започнете със сърфирането.

Лисабон, Португалия

 

Атлантическият бряг бързо се превръща в едно от най-добрите места в Европа за начинаещи сърфисти, а Лисабон се превърна в най-доброто място в страната за сърфисти – начинаещи и напреднали.

Препоръчваме ви да поемете към Коста да Капарика – мястото с най -„приятелските“ вълни в Лисабон, което е идеално за летните дни и за тези с малко по -малко опит.

Хавай, САЩ

Хавай е мястото, където можете да се отправите, ако искате да разберете откъде започна всичко. Американският щат се счита за родното място на сърфирането, тъй като ездата на вълни на дъска се смята, че датира от древните полинезийци, живеещи в Хавай и Таити.

Съществуват множество пакети, които обхващат всичко най-добро, което може да бъде предложено. От майсторски уроци по сърф, през буйните тропически гори на острова и чисти плажове, до кулинарни изкушения от фермата до вилицата.

Куинстаун, Нова Зеландия

Островът е място на невероятни вълни, красиви места и спиращи дъха гледки. По острова ще се придвижвате с хеликоптер и ваш собствен пилот.

Може да съчетаете луксозна почивка и вкусна храна със сърф училища и неограничени възможности за сърфиране. Плажът е перфектното съчетание между ивица и вълни, така че ще намерите точно това, което търсите.

Източник: euronews

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html