неделя, 28 април 2024 г.

18-годишен вдъхнови „Левски“ за втора поредна победа

Снимки: Булфото

„Левски“ победи „Пирин“ с 3:0 в мач от 12-ия кръг на Първа лига. 18-годишният Марин Петков бе героят за „сините“ с две попадения. Крайният резултат бе оформен в 90-ата минута от Билал Бари. „Левски“ заемат 8-ата позиция в класирането с актив от 14 пункта. „Пирин“ остава на дъното с едва 8 т.

Халфът на „сините“ Радослав Цонев получи в края жълт картон и ще бъде наказан за 1/8-финала за Купата срещу „Септември“ (Симитли), който ще се играе във вторник отново на „Герена“. Този мач ще се играе вече пред фенове (със задължителните зелени сертификати), след като днешният двубой се игра пред празни трибуни заради наказание на „Левски“.

„Радвам се, че победихме, благодаря на моите съотборници, без тях не може. Не мога да кажа, че този мач е близо до перфектния, но е важното, че вкарахме 3 гола, не допуснахме и победихме. Мисля, че след този мач всичко ще тръгне нагоре. Треньорът изисква от нас да даваме всичко от себе си и максимума за „Левски”, заяви доволният Петков след втората поредна победа на „сините“.

„Доволен съм от победа и от резултата. Има малко по-добро представяне от предния мач, но има какво да подобряваме. Нямаше публика, което прави по-трудни нещата за футболистите, но съм доволен“, коментира треньорът на „сините“ Станимир Стоилов. „Имахме контрол над събитията. Справихме се доста добре във фаза защитата. Би трябвало да постигаме категорични победи на нашия стадион, но трябва да играем още по-уверено. Футболистите имат по-големи качества, отколкото показват сега, за да донесем радост на хората, но да живеем в розови сънища е още рано“, завърши Стоилов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html