събота, 27 април 2024 г.

Исторически срам за Жозе Моуриньо

Снимки: БТА; БГНЕС
Жозе Моуриньо има повече от 1 000 мача начело на различни тимове – точно 1008, но никога негов тим никога не е допускал шест гола в един мач. Това обаче се промени при поражението на Рома с 1:6 от „Бодьо/Глимт“ в групата на ЦСКА в Лигата на конференциите. В кариерата си Специалния е водил отбори като „Бенфика“, „Порто“, „Челси“, „Интер“, „Реал“ (Мадрид), „Манчестър Юнайтед“ и „Тотнъм“.
Извинението на португалеца след срещата в Норвегия не мина и без упреци към футболистите.
„Титулярният тим на „Бодьо/Глимт“ беше по-качествен от нашия. Сега можете да престанете да питате защо играем винаги с едни и същи играчи. Направих го с добри намерения, да дам възможност на тези, които работят усилено и да направя ротация в състава на изкуствения терен в студеното време. Реших да дам почивка на много футболисти“, обясни случилото се Жозе. „Ако можех винаги да играя с един и същи стартов състав, тогава вероятно щях да го правя. Рисковано е, защото имаме огромна разлика в качеството между двете групи играчи“, коментира още португалеца.
Запитан, дали знае, че негов тим до този момент не е допускал 6 попадения, Моуриньо отговори: „Да, знам, но чувствата ми не са важни. Това поражение с 6 допуснати гола боли, но не толкова мен, колкото момчетата. Говорихме в съблекалнята, но ще го запазя в тайна и няма да го обявявам публично.“
Източник: Dsport.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html