неделя, 28 април 2024 г.

Иво Прокопиев слага ръка на БНР, изборът на шеф вече е ясен

Милен Митев, снимка: ИНТЕРНЕТ

Антени

Българското национално радио ще бъде оглавено от юриста Милен Митев, въпреки че до избора на генерален директор на държавната медия има още пет дни. Всички данни сочат, че Милен Митев ще е изборът на СЕМ. За това намекна и бившият шеф на радиото Светослав Костов в отворено писмо, публикувано в социалните мрежи. Костов беше отстранен от конкурса с мотива „липса на доверие“.

Милен Митев се ползва с доверието на кръговете около Иво Прокопиев и Цветан Цветанов. В него обаче няма доверие прокуратурата, както и голяма част от работещите в националното радио. В момента Милен Митев е и.д. генерален директор на БНР, но преди време бе уволнен от медията за злоупотреби с обществени поръчки. Същият е отстранен от длъжност и от БНТ, където се е подвизавал за месец-два. Срещу напористия юрист Управителният съвет на БНР е подало сигнал в прокуратурата и АДФИ за неправомерно подписани договори за електроенергия. Наглостта на Милен Митев стига до там, че е съгласувал за законосъобразно докладната на доскорошния шеф на радиото Андон Балтаков и то без да е назначен за служител на БНР, твърди сайтът „Афера“.

В прокуратурата е и доклад на сметната палата, в който се твърди, че злоупотребите на Милен Митев и бившия гененерален шеф Александър Велев са за близо 15 милиона лева.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html