неделя, 28 април 2024 г.

Двукратна олимпийска шампионка: Калейн е заплаха за рускините

Снимки: БОК; БНР

Двукратната олимпийска шампионка по художествена гимнастика Евгения Канаева е категорична, че българката Боряна Калейн е сред основните съпернички на двете руски представителки Арина и Дина Аверини за златото на предстоящото световно първенство в Япония. Шампионатът на планетата ще се проведе от 27 до 31 октомври в Китакюшу.

Освен двете индивидуалистки (Боряна Калейн и Татяна Воложанина) за Япония в петък заминават и олимпийските шампионки от ансамбъла на България.

„Арина и Дина са в отлична форма. Това са момичета, които са изключително трудолюбиви и упорити. Мисля, че всички ще се изненадат от подготовката им и програмите им. Струва ми се, че цялата ситуация, която се случи на олимпиадата, само ги тласна да станат по-силни и по-добри“, сподели Канаева, визирайки невъзможността двете рускини да се преборят за златото в многобоя в Токио.

На мондиала участие няма да вземат състезателките от Израел. Линой Ашрам спечели олимпийското злато в индивидуалния многобой. „Що се отнася до отказа на израелския национален отбор, нашите момичета гледат само себе си и мислят какво правят. Разбира се, жалко, че няма да ги има, защото всички обичат да се състезават, но ще има и други гимнастички. Една от най-силните конкурентки е българката Боряна Калейн, както и гимнастичките на Беларус и Италия“, добави още двукратната олимпийска шампионка пред „Мач ТВ“.

Руският ансамбъл ще се опита да се реваншира за неуспеха в Токио. Сборная завърши на второ място след българките, а след това председателят на руската федерация Ирина Винер – Усманова обвини съдиите в заговор. „В ансамбъла влизат Оля Карасева и Полина Орлова – две млади и много трудолюбиви момичета, които бяха денонощно в залата. Треньорите работят много усилено, надявам се всичко да се получи“, завърши Канаева.

Източник:  bnt.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html