събота, 27 април 2024 г.

Шизофренията „Стойчо Кацаров“ трябва да се оперира с оставка

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Иво ДИМИТРОВ
Министър Стойчо Кацаров е вреден за президента Румен Радев, за авторитета на правителство, за себе си и най-вече за българския народ. И това се вижда от самолет. Усещането, че човек с шизофренни изменения е оставен да решава най-тежката криза с Ковид-19 няма как да не избие в протести и справедливо народно недоволство. Дори заради простичкия факт, че преди година и няколко месеца същият този Стойчо Кацаров манифестираше по медиите с антиваксъсрска риторика, която не почиваше на никакви научни основи. Доколкото въобще можем да говорим за наука, когато става дума за въпросния общопрактикуващ доктор.
Да си в отбора на антиваксърите дълго време, а след това да минеш в противоположния лагер, налагайки силово обратните тези, е рисково и неизменно води до политическата морга.
Д-р Стойчо Кацаров демонстрира пълна неспособност като здравен министър да проведе адекватна кампания за масова ваксинация на хората. Сега помпа мускули и прави лицеви опори на гърба на онези 80 на сто от българите, които все още не са ваксинирани. Лично аз смятам, че ваксините са единственото нещо, което може да ни помогне в тази изключително тежка ситуация и в същото време съм на мнение, че въпросното ваксиниране трябва да е доброволен акт, независещ от каквито и да било закъснели рестрикции и силово налагани ограничения.
Въвеждането от служебния кабинет на „зелен сертификат“ първо е безвъзвратно закъсняло. Това трябваше да е превантивна мярка, а не опит за кризисен пиар в разгара на епидемията. Сега или трябва да се пристъпи към пълен локдаун, както бе направено миналата година, или да си оставим иначе уж свободолюбивия българин да си прави каквото си иска. И масово да измираме.
С пълната си неадекватност до този момент д-р Стойчо Кацаров е сред главните виновници България да е в дъното на всякакви негативни световни класации. Редом до Румъния и далеч зад някои африкански държави. Така, че колкото по-бързо се махне, толкова по-бързо ще даде глътка въздух за бързи решения, които са неотложни в създалата се свръхкризисна ситуация.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html