неделя, 28 април 2024 г.

Опашки от желаещи за ваксини и сертификати

Опашка от желаещи да се ваксинират пред болница „Св. Анна”; Снимки: УМБАЛ „Св. Анна“-София

Новите мерки срещу разпространението на COVID-19 предизвикаха опашки пред пунктовете за ваксинация и пред лабораториите в страната.

За сериозен наплив съобщиха от столичната болница „Св. Анна”. От сутринта до 10:00 часа са ваксинирани повече от 50 човека, а опашката не намалява.

Пунктът разполага с всички видове ваксини.

„Имаме 160 легла за COVID болни, това е 33% от капацитета болницата. Вече над 35% от пациентите ни са болни от COVID, това наложи в стаи с по 3 легла да добавим по още едно”, обясни Антон Луков, пиар на болницата.

Той припомня, че възрастните хора над 60 години са с предимство за ваксиниране дори без „зелен” коридор. Във Ваксинационния център поставят и трета игла от Pfizer. Центърът работи от 08:00 ч. до 20:00 ч. всеки ден, включително събота и неделя.

Пред една от големите лаборатории за изследвания и ваксинации в София също има сериозна опашка. Много от чакащите обаче са изпратени за тестове, защото имат симптоми на болестта.

От лабораторията съобщиха, че от сутринта до обяд са поставили 30 ваксини. Направени са и около 2300 антигенни и още толкова PCR теста.

Източник: Нова

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html