неделя, 28 април 2024 г.

„Ливърпул“ показа кой е шефът в Шампионската лига

Снимки: Sports.ru
„Ливърпул“ спечели драматично с 3:2 като гост на „Атлетико“ (Мадрид) в Шампионската лига. Английският гранд поведе с 2:0 само за 13 минути с голове на Салах и Кейта. Домакините обаче бързо се съвзеха и успяха да изравнят с две попадения на Антоан Гризман.
Много емоции по трибуните предизвикаха решенията на главния съдия през втората част. Червен картон за Гризман, дузпа за „Ливърпул“ и гол на Салах. И накрая – отсъдена и отменена дузпа за тима от Мадрид.
След края на мача треньорът на „Атлетико“ Диего Симеоне отказа да поздрави колегата си Юрген Клоп. С тази победа „Ливърпул“ вече има 9 точки от 3 мача и стана абсолютен господар в тази желязна група, като класирането на „червените“ не подлежи на съмнение.
„Разбира се, че бе труден мач. Как побеждаваме обаче, изобщо не ме интересува. Най-ценни са трудните и „мръсни” победи. В такъв мач, да спечелим трите точки бе от огромно значение”, заяви щастливият Клоп след мача. „Нашата дузпа е категорична. Също така мисля, че другата ситуация правилно бе променена, тъй като дузпа нямаше. Не очаквах промяна на първоначалното отсъждане, но това бе правилното решение. Червеният картон бе лошо стечение на обстоятелствата, но изгонването бе очаквано, тъй като това е решението след удар в лицето на съперник”, добави германецът, който прие спокойно фактът, че Диего Симеоне не го поздрави след края на двубоя.
„Действията му не бяха правилни, но в същото време и го разбирам напълно. Не трябваше да реагирам гневно по негов адрес, но в крайна сметка исках да стисна ръката му, а той не. И двамата сме емоционални. Той бе ядосан от мача, а не от мен. Следващият път ще го поздравя със сигурност” сподели още мениджърът на „Ливърпул“.
„Милан“ продължава с ужасното си представяне в Европа, след като „росонерите“ паднаха и от Порто с 0:1 и са пълен аутсайдер с три загуби.
РЕЗУЛТАТИ
Група А
„Брюж“ – „Манчестър Сити“ 1:5
ПСЖ – Лайпциг 3:2
Група В
„Атлетико“ (Мадрид) – „Ливърпул“ 2:3
„Порто“ – „Милан“ 1:0
Група С
„Бешикташ“ – „Спортинг“ (Лисабон) 1:4
„Аякс“ – „Борусия“ (Дортмунд) 4:0
Група D
„Интер“ – „Шериф“ 3:1
„Шахтьор“ (Донецк) – „Реал“ (Мадрид) 0:5
Източник: standartnews.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html