събота, 27 април 2024 г.

Борисов: Минеков да вземе ковчега и да го закара пред здравното министерство

  Снимка: ГЕРБ

Вчера Радев се сети, че има коронавирус. Онзи ден се сети, че има и финансова, и икономическа, и чудовищна криза и инфлация. Пак с евтин пиар събра уж енергийните дружества да взимат някакви мерки и решения. Кога се сети? Ние от месеци наред обясняваме за цената на тока, цената на газа и това, че не се води ваксинационна политика. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг на партията.

„Защо допуснаха цената на тока да стигне близо 700 лв. при АЕЦ, пълни язовири и собствени въглища“, попита още бившият премиер. „Кое донесе вдигането на цената на тока четири пъти. Газът ние го намалихме с 50%, но да речем, че сега се е вдигнал“, добави той.

„Лично Радев смени всичко в държавата с негови подставени хора. Навсякъде. Всичко смени Радев с негови лични хора, минали по пътя на копринката и се озовали на тези постове“, добави още лидерът на ГЕРБ.

„30 дни операцията по разтоварването на „Вера Су“ върви с пълен ход. Много полезен ход за водораслите и ако изплиска и навън, може и за бурените да е полезно. Но операцията е в ход, да не си помислите нещо“, продължи Борисов.

„Минеков може да вземе сега ковчега и да го закара пред Министерството на здравеопазването“, каза бившият премиер и цитира изказването на Кацаров от по-рано днес, в което признава, че негови близки го търсят да им намери легла в болниците и той им намира. „Нас почнаха да ни търсят за погребения, защото свършиха гробищните паркове“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Като сложиш зелен сертификат, къде е мярката 60/40, която ние приложихме. Чухме за нов заем от половин милиард. Вярно ли е? След Радев потоп. Важното е да спечели президентските избори, а след това ще хвърли вината и върху неговите министри“, отсече той.

„Кацаров е маша. Той не е и лекар като лекарите. Такива като проф. Балтов, проф. Мутафчийски, проф. Кантарджиев и проф. Ангелов бяха изчегъртани“, възмути се Борисов.

„Репресивната машина на Радев трябва да работи на пълни обороти през следващите 20 дни, за да спечели изборите. Привикват и разпитват хора на ГЕРБ. Те имат право на всичко. Диктаторът с едноличната власт може да си прави всичко, за него няма никакво значение, че умират хора“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Нелогично е от вторник за четвъртък да въвеждаш зелен сертификат. Европа колко време ваксинираше и се подготвяше за това. Класът днес няма да е на училище, но довечера ще ходи на дискотека“, коментира още Борисов.

На брифинга участваше и Десислава Атанасова, която заяви, че при около 20% ваксинационно покритие в страната е абсолютен саботаж срещу бизнеса и хората от днес за утре да се въвежда зелен сертификат. Считаме, че това е нарушение на конституционни права на българските граждани и е правилно това тяхно недоволство срещу Стойчо Кацаров и срещу кръстника на това правителство Румен Радев“.

„Всеки час на поста здравен министър, зает от Стойчо Кацаров, е грубо газене на избора на всеки българин да живее в свободна и демократична държава, а и груба злоупотреба с доверието на хората. Искаме оставката на Стойчо Кацаров, той отдавна не е легитимен здравен министър, отдавна не разбира свойството и значението на действията си, а на 14 ноември народът ще вземе оставката на Румен Радев“, заключи Атанасова.

„Мярката със здравния сертификат има нулев ефект. Хората в ресторантите и моловете нямат право да искат личните данни на българите“, добави Костадин Ангелов.

„Министър Кацаров излъга българските граждани, че могат с антигенни тестове „зелен сертификат“. „Ако има нещо хубаво, това е, че министър Кацаров е некадърен. Това правителство и неговият архитект Румен Радев не спазват Конституцията, те погазват Конституцията и имат намерение да ограничат правото на хората да гласуват със „зелен сертификат“,  каза още бившият здравен министър.

„Въвеждането на зелен сертификат в момента е дискриминационно отношение спрямо българските граждани. Когато правиш такъв локдаун, по закон си длъжен да осигуриш безплатно тестване на всички българи с ПСР тест. Не с бърз тест, а само с ПСР тест“, уточни проф. Костадин Ангелов.

Източник: Труд

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html