неделя, 28 април 2024 г.

Фиджи отваря отново на 1 декември

Фиджи, снимка: CNN

Фиджи ще се отвори отново за напълно ваксинирани туристи на 1 декември 2021 г., според официално изявление на националния туристически орган на страната.

„Изминаха почти две години, откакто посрещнахме международни туристи“, каза министърът на туризма на Фиджи Хон. Фаяз Коя. „И през тези две години се борихме, адаптирахме се и се подготвихме. Днес националната ни авиокомпания е готова, нашите хотели и туристически доставчици са готови, а фиджийците са готови да приветстват безопасно света отново. Готови сме да позволим на щастието да ви намери отново. “

Пътуващите, идващи във Фиджи, ще трябва да представят доказателство, че са минали поне 14 дни от момента на втората им ваксинация. На всичкото отгоре от тях ще се изисква да представят отрицателен тест за Covid, за да влязат в страната – и най -вероятно първо да се качат на полета си до островите – и трябва да направят допълнителен PCR тест 48 часа след пристигане. Децата под 18 години, които не са били ваксинирани, също могат да посещават, при условие че са придружени от ваксиниран възрастен.

„Ние сме в екстаз, че Фиджи ще отвори границите си за чуждестранни посетители преди края на годината“, заяви изпълнителният директор на туризма Фиджи Брент Хил в изявление. „Това е моментът, който планираме от близо две години и мога да уверя света, че Фиджи е безопасен и е готов да ви посрещне отново.“

Националната авиокомпания на страната ще играе важна роля в процеса на отваряне. В момента Fiji Airways предлага на своя уебсайт туристически пакети ол инклузив, започвайки с оферти от 1299 долара, които включват полети, настаняване за шест нощувки, хранене и др.

Миналото лято премиерът Джосая Байнимарама заяви, че ухажва милиардери, които искат да посетят Фиджи по време на пандемията. Въпреки, че страната е затворена за чуждестранни пътници, на група от около 30 лица с висока нетна стойност беше разрешено да прекарат три месеца на осторва като част от специално споразумение с правителството.

Новите новини бяха приветствани от туристическата индустрия на Фиджи, която получи значителен удар по време на пандемията. „Ние сме в екстаз, че преди края на годината отново ще можем да споделим духа на фиджийската була със света“, каза Кристофър Саутвик, собственик на Royal Davui Island Resort. „Обещаваме силно откриване за тези, които искат да отпразнуват празниците под палмово дърво.“

Пътуващите ще трябва да изтеглят приложението CareFiji на телефоните си, преди да пристигнат в страната. Те ще могат да използват приложението, за да резервират хотели и курорти, съобразени с програмата.

Според данни на университета Джон Хопкинс, Фиджи регистрира 51 499 случая на вируса и 653 смъртни случая към 11 октомври 2021 г.

Източник: CNN

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html