неделя, 28 април 2024 г.

Стойчо Кацаров: Ще се налагат нови мерки, „ситуацията е сериозна“

Снимка: БНТ

Ще се налагат нови мерки срещу ковид заразата, но какви са те – нека да кажат експертите, каза служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров по БНТ. Той призна, че ситуацията е „много сериозна“.

Той обаче заяви, че на този етап вечерен час и тотален локдаун не се налагат.

Ситуацията е много сериозна, много напрегната. Нарастващият брой на новите случаи и запълнените интензивни легла налага да се въведат допълнителни ограничителни мерки. Служебният здравен министър обясни, че днес следобед е насрочил срещи с експертния съвет към МЗ, с директори на болници и РЗИ-та и до края на деня или най-късно утре ще бъдат уточнени допълнителните мерки.

Д-р Кацаров коментира и недоволството на частните езикови и танцови школи и очакваните от тях фалити, ако се стигне до евентуално ново затваряне.

Ситуацията е изключително сериозна и тук са необходими усилията на всички хора – и на туристическия бранш, и на тези в образователната сфера, на всички хора в обществото. Ние се опитваме мерките, които прилагаме, да са максимално щадящи за всички. Смятам, че нито сме закъснели, нито прибързали с мерките, категоричен е министърът.

Източник: БНТ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html