неделя, 28 април 2024 г.

Фетел: Ще е правилно Формула 1 да изчезне, ако не се промени

Снимки: F1.COM
Себастиан Фетел смята, че Формула 1 ще изчезне, ако не предприеме по-сериозни промени за опазването на околната среда. Четирикратният световен шампион редовно организира екологични инициативи като събиране на отпадъци, a през август построи хотел за пчели.
Попитан за критиките към него, че е лицемерно да говори за опазване на околната среда, а в същото време да кара във Формула 1, Фетел отговори: „Да, мисля, че тези критики са правилни, защото Формула 1 не е зелена. Живеем във време, в което има възможности Формула 1 да стане зелена, но да не губи от спектакъла, от вълнението от скоростта и от страстта.“
Според четирикратния световен шампион отборите във Формула 1 имат достатъчно голям ресурс да предприемат нужните мерки.
„Имаме толкова много умни хора, които могат да намерят решение. Сегашните правила са много вълнуващи, двигателят е супер ефективен, но е безполезен. Това не е формулата за двигател, която ще се използва, ако си купувате нова кола след две години например. Трябва да има по-значителни промени. И ако дойдат, това ще е добре за спорта, защото е жизненоважно. Но ако тези промени не дойдат, не съм голям оптимист. Ако ги няма, мисля, че Формула 1 ще изчезне. И вероятно ще е правилно“, каза още германецът, който от този сезон се състезава за „Астън Мартин“.
Източник: Dnevnik.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html