неделя, 28 април 2024 г.

Заради случая „Ериксен“ „Лудогорец“ постави дефибрилатори на стадиона

Снимки: Лудогорец; salten.cz
След случая с датския национал Кристиан Ериксен, който получи сърдечен арест в мач от европейското първенство, на стадиона на „Лудогорец“ вече има нововъведение.
„На вниманието на феновете и посетителите на „Хювефарма Арена“ и клубната база ПФК Лудогорец постави пет дефибрилатора на стадиона и два на тренировъчния комплекс. Това е част от политиката на Клуба за осигуряване безопасността на зрители и служители по време на мачовете и тренировъчния процес. Клубът бе вдъхновен от професионалната работа на медицинските екипи при спасяването на Кристиян Ериксен на Евро 2020, в което дейно участие взе и лекарят на ПФК Лудогорец д-р Валентин Великов“, написаха на клубни си сайт разградчани.
Дефибрилаторите на „Хювефарма Арена“ ще са разположени в Сектор „В“ – до лекарския кабинет, в Сектор „Гости“ – в стаята за първа помощ, на Трибуна „Моци“ – до тунела за излизане на отборите, на централна трибуна, Сектори „А“ и „А1“. Петият от дефибрилаторите е на разположение на дежурния лекар на срещата, който ще оперира с него при нужда.
„Паралелно с това над 60 служители и треньори в школата и първия отбор на „Лудогорец“ преминаха интензивен курс за работа с дефибрилатор, както и за оказване на първа помощ. Клубът ще проведе същото обучение и сред ръководителите на организираните фенклубове в страната, след като се подобри ситуацията с COVID-19. Инструкциите за оказване на първа помощ, разработени от медицинския екип на „Лудогорец“, ще залегнат и в новия наръчник на стюардите, който скоро ще бъде пуснат за печат“, уточняват шампионите.
Източник: 24chasa.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html