събота, 27 април 2024 г.

Бразилия отдалечи Уругвай от световното в Катар

Снимки: latingoles.com
Бразилия нанесе тежко поражение на Уругвай – 4:1, в световните квалификации, зона „Южна Америка“. На стадиона в Манаус бяха допуснати и хиляди фенове, което досега не се случваше на мачовете на „селесао“ в пресявките за Мондиал 2022. Те видяха попаденията на Неймар, Рафиня на два пъти и Габриел Барбоса. Луис Суарес намали на 1:3 в 77-мата минута, но Уругвай нямаше сили за нищо повече.
Това бе втора поредна разгромна загуба на тима като гост след 0:3 от Аржентина преди дни. И първият световен шампион по футбол за първи път е аут от първите 4 места, даващи директна квота за Катар догодина. Уругвай е пети с 16 т. (място за бараж), изоставащ по голова разлика от четвъртия Колумбия.
С гол на Лаутаро Мартинес с глава пък Аржентина победи с 1:0 Перу, а гостите изпуснаха дузпа в средата на второто полувреме. Така Меси и компания са втори с 25 точки, на 6 зад лидера Бразилия. Тези два тима изглеждат сигурни за Мондиала, шест кръга преди края на квалификационната битка. Грандовете са и с мач по-малко, след като този между тях бе прекъснат преди месец.
Другите резултати:
Колумбия – Еквадор 0:0
Боливия – Парагвай 4:0
Чили – Венецуела 3:0
Източник: Dir.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html