неделя, 28 април 2024 г.

Бали вече е отворен за туристи от 19 държави

o-в Бали, снимка: CNN

Индонезийските острови Бали и Риау се отварят отново за посетители от 19 държави, считано от четвъртък, съобщи министърът на морските въпроси и инвестициите на страната Лухут Бинсар Панджайтан.

„Дадохме разрешение на 19 държави да могат да пътуват до Бали и островите Риау“, обяви Лухут на среща в Джакартa.

Държавите са: Китай, Индия, Япония, Южна Корея, Саудитска Арабия, Обединени арабски емирства, Нова Зеландия, Кувейт, Бахрейн, Катар, Лихтенщайн, Италия, Франция, Португалия, Испания, Швеция, Полша, Унгария и Норвегия. САЩ все още не са в одобрения списък.

Туристическите визи за страната трябва да бъдат получени предварително.

Страните са избрани въз основа на данни, показващи нисък процент на заболеваемост, каза Лухут. Пътуващите от одобрените страните могат да влизат на островите Бали и Риау, стига да спазват изискванията преди и след пристигане, каза Лухут.

Туристите трябва да бъдат напълно ваксинирани с втора доза, поставена най-малко 14 дни преди пътуването до Индонезия, да имат застрахователно покритие за лечение на Covid-19 на стойност най-малко 100 000 щатски долара и да плащат за собственото си настаняване по време на петдневен период на карантина.

„Една от причините за оптимизма зад готовността на Бали се дължи на това, че ваксинацията срещу Covid-19 е достигнала 99 % за първата доза и 90 % за втората доза“, заяви Хенки Хотма, служител на Министерството на туризма и креативната икономика.

Лухут добави, че повторното отваряне ще се оценява периодично и че „този списък от 19 държави се отнася само за директни полети до Бали и островите Риау“.

Той се надява, че този подход ще стимулира икономиката на Бали, зависима от туризма. Приблизително 54% ​​от приходите на острова се печелят от туристическата индустрия.

Летище Ngurah Rai (DPS) в Бали в Денпасар е готово да посрещне международни полети от четвъртък, каза за CNN Тауфан Юдхистира, мениджър „Връзки със заинтересованите страни“ в Международното летище на Нгура Рай. „Все още обаче не е предвидено да кацнат международни полети“, каза Юдхистира.

Източник: CNN

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html