неделя, 28 април 2024 г.

Трите най-релаксиращи места за почивка в Европа

Хвар, Хърватия; снимка: euronews.travel

Ако търсите къде да се отпуснете след последните две години, ние не ви обвиняваме. За да улеснят следващото ви релаксиращо бягство, туристическите експерти от OVO Network са съставили списък с най-спокойните ваканционни дестинации в Европа. Така че независимо дали търсите малък град край морето, тиха провинция или красива планина, има по нещо за всеки.

Те дори обединиха цялата тази информация в някои удобни инфографики, така че можете да проверите всяка дестинация според факторите, които са най-важни за вас, независимо дали това е броят на местните минерални извори или колко хора живеят там.

Ако се нуждаете от бягство за да постигнете вътрешен мир, ето трите най-спокойни места в Европа.

  1. Хвар, Хърватия

Този малък, но перфектно оформен хърватски остров влезе в челната тройка заради очарователното си крайбрежно местоположение и малкото население. Той също така може да се похвали с най -добрия достъп до хотели в Европа, според проучването.

Ако планирате пътуване до тази адриатическа идилия, останете в град Хвар, за да изпитате всичко, което островът може да предложи, включително бляскави нощни клубове и винарни, където можете да опитате местни далматински вина. Ако ще пътувате до Хвар в края на пролетта и началото на лятото, не забравяйте да посетите прочутите лавандулови полета на острова, когато те са в разцвета си.

Най-слънчевият остров в Хърватия, тази средиземноморска гореща точка също е чудесно място да наемете лодка и да разгледате някои от по-уединените и недостъпни плажове по крайбрежието на Хвар.

  1. Грюер, Швейцария

Ако обичате сирене, тогава швейцарският планински град Грюер е идеалното място за вас. Намествайки се на второ място поради колекцията си от спокойни минерални извори, този средновековен град може да се похвали и с един от най-чистия въздух в Европа, благодарение на заснежените планини, които го заобикалят.

Както се очакваше, в Грюер се предлага много сирене. Така че независимо дали харесвате сиренето си под формата на фонду, разтопено върху макарони или поднесено в супа (супа де шале, направена от швейцарско сирене и картофи е местен специалитет), има много варианти на сирене или със сирене.

Датиращ от Средновековието, градът е изцяло пешеходен и може да се похвали със замък от 13 век.

  1. Захара де ла Сиера, Испания

На първо място, със спиращи дъха гледки и малко население, е този град в южната част на Испания. Разположен в пресечен планински район, Захара де ла Сиера гледа към долина и езеро. Той също е и близо до голямо разнообразие от луксозни спа центрове и е по-малко известен онлайн, което означава, че можете да избягате от обичайните тълпи туристи.

Разположен в провинция Кадис в Андалусия, градът е красива смесица от църкви, магазини за сувенири и барове, много от които пренебрегват пейзажа по-долу.

Има и замък от 14-ти век за разглеждане, както и изкуствен плаж. Ако обичате водни спортове, можете да наемете каяк или просто да седнете на брега и да гледате как светът минава, докато се наслаждавате на Tortillitas de camarones (орехи от скариди), едно от традиционните ястия на Кадис.

Източник: euronews.travel

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html