неделя, 28 април 2024 г.

Васил Божков и Лозан Панов с обща жена

колаж: БГНЕС

АНТЕНИ

Пиарката Ивет Добромирова е топлата връзка между хазартния бос Васил Божков и кандидата на „Демократична България“ за президент Лозан Панов, пише вестник „Галерия“. Бившата тв водеща в движение смени укриващия се в Дубай обвиняем бизнесмен с доскорошния председател на Върховния касационен съд. От постове във Фейсбук за футболния „Левски“ днес Добромирова се грижи за всичко, включително и за очилата на Панов. Разбира се, съгласувайки всичко със задкулисния кръг „Капитал“ – най-големия усвоител на грантове от „Америка за България“.

Миналата година Добромирова твърдеше, че живее във Франция, за да не бъде арестувана в България. Ивет Добромирова не отрече публикации, че междувременно се занимава с изграждането на позитивен образ в социалните мрежи на Черепа. По-късно пиарката се прибра в страната и нищо не й се случи, но се разбра, че отношенията й с Васил Божков вече са охладнели.

Ивет Добромирова стана известна с организирането на протести срещу правителството на Пламен Орешарски през 2013-2014 г. По-късно се разбра, че от протест на протест е успяла да си купи голям апартамент на площад „Народно събрание“ – най-скъпата имотна точка в републиката. В последните години Тетте, както протестърите започнаха да наричат пиарката, влоши отношенията си с повечето от тях.

Ивет Добромирова

Включването на Добромирова като пиарка на кандидатпрезидентската двойка Лозан Панов-Мария Касимова-Моасе със сигурност ще й осигури добри приходи. За предсрочните парламентарни избори на 11 юли се оказва, че именно „Демократична България“ е платила най-много за пиар и реклама.

Формацията, която се смята за политическото крило на задкулисния кръг „Капитал“, е платила официално над 1,6 млн. лв. за билбордове и медийни участия. По всичко изглежда, че от „Демократична България“ планират да счупят този рекорд и за предстоящия вот 2 в 1, тъй като от днес на много места в столицата и страната могат да се открият нови билбордове.

Макар кампанията на Панов-Моасе да е добре финансово подсигурена, Добромирова ще има непосилната задача да смекчи безкрайното его и чувство за самодостатъчност на председателя на Върховния касационен съд. Провалът на кандидатпрезидентската двойка е почти сигурен, особено след като Касимова-Моасе се обяви за легализиране на гей браковете у нас и задължителното ратифициране от България на скандалната Истанбулска конвенция. Междувременно една от най-горещите политически клюки е, че Моасе е избор не на кого да е, а на самата Ивет Добромирова, заедно с фамозната съпруга на Панов – Елисавета.

Днес виждаме как Добромирова и кръгът „Капитал“ са направили пълен завой на 180 градуса по отношение на Лозан Панов, който от „неподходящ“ и „политическа креатура“ се превърна в тяхно знаме. Месеци преди избора на Лозан Панов за председател на ВКС те водиха кампания срещу съдията, съмняваха се в качествата му, определяха го като човек на Сотир Цацаров, на ДПС и на Делян Пеевски, на ГЕРБ. Твърдяха, че изборът му е предрешен, въпреки че тогава имаше и втора кандидатура. Шест неправителствени организации поискаха от президента Росен Плевнелиев тогава да не подписва указа за назначението му. Реформаторският блок (както тогава се зовеше ДБ) – също. Лидер на протеста срещу назначаването на Панов бе не кой да е, а Христо Иванов – тогава министър на правосъдието в правителството на ГЕРБ.

Невероятната история с грозните очила на кандидат-президента Лозан Панов, доведена до щастлива развръзка от Ивет Добромирова, пък придава допълнителна щипка екзотика и особена привлекателност на ситуацията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html