неделя, 28 април 2024 г.

Промяна ще има, обеща Боби

Снимки: LAP.BG

Преизбраният за още един 4-годишен мандат президент на БФС Борислав Михайлов направи любопитно изказване, след като бяха оповестени резултатите от гласуването на извънредния конгрес. Бившият вратар обеща, че със сигурност ще има промяна, но изтъкна и че част от залата е „имала неприятно лице“ по време на дебатите.

„Благодаря отново за вашето доверие! Днес, пред погледа на цяла България, пред представителите на УЕФА и на ФИФА, които сами казаха, че по-прозрачен конгрес не са виждали дори в УЕФА и ФИФА, още един път се доказа, че Българският футболен съюз, неговото ръководство и неговите делегати, никога не са подценявали и не са неглижирали демократичния избор и никога не са го манипулирали. Благодаря за оказаното ми доверие. Очевидно след доста целенасочена и тежка кампания и доста неприятно лице на част от конгреса, на част от залата, накрая стигнахте до вашия избор, за което съм много благодарен. Промяна ще има, със сигурност! Вие сами ще се уверите“, каза Боби. Той предложи 17 човека за гласуване в 14-членния Изпълком на федерацията. Сред предложените са шест нови имена. Това са бизнесметът и бивш футболист на „Левски“ и „Локомотив“ (Пд) Веселин Балевски, президентът на „Локомотив“ (Сф) Иван Василев, кметът на Велико Търново Даниел Панов, шефът на Национална спортна база Пламен Манолов, бившият съдия и депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов и шефът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов.

Сред останалите предложния са депутатът от ДПС Камен Костадинов, Емил Костадинов, Йордан Лечков, собственикът на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев, Валентин Михов, шефът на Аматьорската лига Румен Вълков, Атанас Фурнаджиев и бившият собственик на „Левски“ Спас Русев.

Източник: trud.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html