неделя, 28 април 2024 г.

Пеевски: Готов съм за дебат, но не с Христо Иванов, а с началника му Прокопиев

Делян Пеевски,снимка: блитц

Христо Иванов, който също ще се кандидатира и от Велико Търново, покани кандидата на ДПС в същия град Делян Пеевски на дебат. Пеевски обаче отвръща, че е готов на дебат, но с началника на Иванов Иво Прокопиев.

Ето какво казва внезапно появилият се в публичното пространство бивш депутат пред „Блиц“.

„С г-н Христо Иванов няма какво да си кажа, тъй като той не изразява собствената си воля, а тази на неговия началник Иво Прокопиев. Има време Прокопиев да се регистрира като кандидат-депутат от неговата или някоя от другите му партии. С негови подставени лица и пионки не виждам смисъл да водя диалог“, казва Делян Пеевски.

„Видяхме как Прокопиев с неговите медии се упражнява на мой гръб. Ако той се кандидатира за депутат, аз съм готов на дебат с него. Моята грешка е, че досега не съм говорил по тази тема и не разкривах истината“, коментира Пеевски.

Пеевски казва, че  Прокопиев чрез неговите медии му е изградил „несъществуващ образ“.

„Той е истинският олигарх. Българските граждани трябва да знаят цялата истина за олигархията и хората, които я олицетворяват. Готов съм на дебат с Прокопиев, където и когато поиска, стига да се кандидатира за народен представител и да застане с лицето си“, казва бившият депутат.

На въпроса на „Блиц“ какви разкрития смята да направи, Делян Пеевски отговаря:

„Готов съм да разговарям по всички теми, които са важни и са в интерес на българските граждани. Това например са темите за осигуряване на повече детски градини и намаляване на ставката на ДДС от 20% на 9% за хляба, лекарствата и всички стоки, които са важни за ежедневните нужди на хората. Важна тема за мен са и младите хора и това компаниите да им осигуряват преференциално работни места, за да могат те да се задържат в нашата страна, а не да ходят в чужбина.“

По въпроса за скандала в „Да, България“, в който бе намесено и името на Пеевски, а Методи Лалов поиска оставката на Христо Иванов и Ивайло Мирчев, Пеевски отговори лаконично:

„Излишно е да коментирам Ивайло Мирчев. Единствено, ако той бъде избран за народен представител, мога да му помогна с диета, стига, разбира се, неговият началник Иво Прокопиев да му позволи да общува с мен.“

Източник: Блиц

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html