неделя, 28 април 2024 г.

„Монца“ връща национал на ЦСКА

Снимки: Gong.bg

Ръководството на ЦСКА изглежда отново няма да може да продаде защитника Валентин Антов в Италия. Това обявиха медиите на Апенините, според които 20-годишният национал ще се завърне на „Българска армия“ още през януари. Причина за това е радикалната промяна в тактическата схема на „Монца“, която старши-треньорът Джовани Стропа планира да направи, а тя ще даде отражение върху трансферите на клуба по време на зимния прозорец.

В тима от Серия Б възнамеряват да играят с двама централни защитници в отбрана, а не с трима, както досега. „Тактическата революция, която е неизбежна на база резултатите, може да даде отражение върху някои защитници, които играят по-рядко и те могат да напуснат „Монца“, пишат в Италия. Валентин Антов, български защитник, който е под наем от ЦСКА, е изиграл 180 минути в първенството. Той също може да бъде пожертван през зимния прозорец в случай на тактическа революция в отбора“, пишат медиите в Италия.

ЦСКА прати Антов под наем в „Монца“ в последните дни на летния трансферен прозорец, като в договора между двата клуба фигурира задължителна клауза за откупуване на правата му при определени условия. Такава бе ситуацията около младокът и миналата година, когато бе преотстъпен в „Болоня“, но „рособлу“ се отказаха от идеята да откупят Антов за сумата от 3 милиона евро.

Източник: bnt.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html