неделя, 28 април 2024 г.

Франция ликува в Лигата на нациите след съмнителен гол

Снимки: Ройтерс
„Антени“
Франция ликува в Лигата на нациите след победа с 2:1 срещу Испания на финала в Милано. Тимът на Дидие Дешан изоставаше в резултата след гол на Микел Оярсабал, но стигна до успеха след попадения на Карим Бензема и Килиан Мбапе. При втория гол обаче останаха съмнения за засада.
Асът на „Реал“ (Мадрид) спечели първи трофей с френския национален отбор. Той има на сметката си вече 26 купи – 7 от трофеите е взел с „Лион“, а още 18 с екипа на „белия балет“. Именно Бензема бе избран за най-добър играч в мача срещу Испания.
Нападателят на „петлите“ Антоан Гризман пък се присъедини към елитния клуб на играчите със 100 и повече мача с екипа на националния отбор. Звездата на „Атлетико“ (Мадрид) започна като титуляр във финала на „Сан Сиро“. Със 100 и повече мача за Франция преди него бяха само 8 играчи, включително настоящият селекционер Дидие Дешан. Другите са Лилиан Тюрам, Юго Лорис, Тиери Анри, Марсел Десаи, Оливие Жиру , Зинедин Зидан и Патрик Виейра.
Французите станаха първият отбор, спечелил световното първенство (1998 и 2018 г.), европейското (1984 и 2000 г.) и Лигата на нациите (2021 г.).
„Много се гордея и се радвам за моите играчите. Изоставахме в резултата както в полуфинала, така и сега. В допълнение към таланта, демонстрирахме и достатъчно характер. През второто полувреме заиграхме по-агресивно и накарахме съперника да греши повече“, каза щастливият Дешам. Той спечели втори трофей начело на „петлите“.  Под негово ръководство тимът стъпи на световния връх през 2018 г. Като играч Дидие има титли от мондиала през 1998 г. и Евро 2000.
В мача за третото място Италия излъга Белгия с 2:1.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html