неделя, 28 април 2024 г.

Решено: Карадайъ кандидат за президент, Пеевски води две листи

Мустафа Карадайъ, снимка: БГНЕС

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и евродепутатът Искра Михайлова са кандидатите за президент и вицепрезидент на Движението за права и свободи. Това обяви преди медиите Юнал Лютфи, член на Централното оперативно бюро на партията.

Кандидатурите бяха внесени в ЦИК, а Лютфи определи днешния ден като „исторически“ за ДПС. „Ние вече минахме този етап на балансьори и без ДПС трудно би се направило стабилно правителство за България“, коментира Юнал Лютфи.

„ДПС издига изключителен президент – популярен, последователен, предвидим, в който може да се инвестира доверие“, допълни Лютфи.

За първи път в политическото си съществуване ДПС издига собствен кандидат за държавен глава. На предишните избори те подкрепиха Пламен Орешарски, официално издигнат от Инициативен комитет.

Делян Пеевски бе регистриран днес като водач на листата на ДПС в 4 МИР Велико Търново и 1МИР Благоевград за изборите на 14 ноември.

„Г-н Пеевски ще води листите на ДПС във Велико Търново и Благоевград, той винаги е полезен за нашите структури, за партията и за държавата“, обяви Йордан Цонев в интервю за blitz.

Целта  с двете знакови фигури на ДПС начело партията да си върне мандата, който загуби на последните избори.

Източник: „24 часа“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html