неделя, 28 април 2024 г.

Мюлер спаси Германия, нападател на „Лудогорец“ безпомощен срещу Хърватия (обзор)

Защитата на Русия при Карпин е непробиваема, снимки: lapelotita.com
Германия победи Румъния с 2:1 след обрат в мач от Група J от световните квалификации. Серж Гнабри и Томас Мюлер се разписаха за Бундестима на стадион „Фолкспарк щадион“. „Трябваше да страдаме, не ни беше лесно. Феновете ни караха да се борим до самия край. В резултат на това спечелихме заслужена победа над противник, който се защитаваше много дълбоко“, коментира след срещата треньорът на Германия Ханзи Флик.
В 9-та минута гостите откриха резултата. Янис Хаджи даде преднина на тима си след точен удар в долния ляв ъгъл на вратата за 1:0. След почивката възпитаниците на Флик заиграха по-атакуващо и стигнаха до изравнително попадение в 52-ата минута. Гнабри отправи удар от границата на наказателното поле за 1:1. Домакините продължиха да нападат и в 81-ата минута постоянството им се отплати. Обратът бе факт, след като Томас Мюлер отбеляза победното попадение за финалното 2:1.
Германия е лидер в класирането с актив от 18 пункта. Румъния заема 4-ата позиции с 10 точки.
Хърватия победи с 3:0 като гост Кипър и запази лидерската си позиция в група Н. Русия има същия актив точки, но по-лоша голова разлика. Двата тима ще се срещнат в Загреб в последния кръг, когато ще се реши спорът за първото място. Кипър е на дъното в групата с едва 4 точки.  Иван Перишич, Йошко Гвардиол и Марко Ливая вкараха головете на мача в Ларнака, а Лука Модрич пропусна дузпа.
 В титулярния състав на Кипър стартира нападателят на „Лудогорец“ Пиерос Сотириу, който остана на терена до 85-ата минута, но не получи нито една възможност да се разпише.
Русия победи Словакия с 1:0. За четири мача под ръководството на Валери Карпин Сборная не e допуснала гол. По-рано тимът направи равен с Хърватия 0:0, победи Кипър и Малта с по 2:0.
Останалите резултати
Гибралтар – Черна гора 0:3
Естония – Беларус 2:0
Исландия – Армения 1:1
Латвия – Нидерландия 0:1
Лихтенщайн – Северна Македония 0:4
Малта – Словения 0:4
Турция – Норвегия 1:1
Чехия – Уелс 2:2

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html