неделя, 28 април 2024 г.

Кузманов ще играе за титлата в Барселона, влиза в Топ 200

Снимки LAP.BG

Димитър Кузманов ще играе за титлата на турнира в Барселона. 28-годишният българин победи със 7:5, 7:6(5) словака Алекс Молчан, поставен под №2. Втората ни ракета, който заема 218-о място в света, бе определян като аутсайдер срещу словака, който преди месец достигна до третия кръг на Откритото първенство на САЩ.

В спора за титлата пловдивчанинът ще играе с поставения под №1 в схемата Юго Гастон. Французинът победи с 6:2, 0:6, 6:0 сънародника си Александър Мюлер в другия полуфинал.

„Какъв мач само. Много напрегнат и труден мач срещу наистина тежък опонент, който вероятно играе най-добрия си тенис тази година, също както и аз. Битката беше доста тежка и съм много щастлив, че успях да завърша мача в два сета, защото от физическа гледна точка този двубой беше много труден за мен. Играх и мачове на двойки, което също оказва влияние. Много съм доволен, че не загубих сет, тъй като сега ще имам повече време да се насладя на успеха, да си почина и да се подготвя за финала“, каза българинът в интервюто след двубоя. В понеделник Мико ще дебютира в Топ 200, което ще му отвори вратите към пресявките на Australian Open догодина.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html