неделя, 28 април 2024 г.

Германец ще бъде първият съперник на Григор Димитров в Индиън Уелс

Снимка: gmx.net
Григор Димитров ще започне участието си на Мастърса в Индиън Уелс срещу намиращия се на 114-о място в световната ранглиста Даниел Алтмайер. Германецът стигна до втората фаза след успех в два сета над Сам Куери на старта на турнира – 6:2, 6:4. Сблъсъкът ще бъде първи между Димитров и Алтмайер.
Основният фактор за успеха на германеца бе началният удар. Алтамйер записа повече асове (7/) и не направи нито една двойна грешка срещу осем на Куери, като освен това роденият в Кемпен тенисист записа 71% вкаран първи сервис, докато статистиката на неговия опонент по този показател показваше едва 42%. Друг решаващ фактор в двубоя бе сериозното превъзходство на Алтмайер по отношение на спечелените на ретур точки (26/4).
В същото време в Барселона втората ни ракета Димитър Кузманов продължава с впечатляващите победи. След като преди дни победи с 6:0, 6:1 бившия №5 в света Томи Робредо, българинът преодоля и Дамир Джумхур. Босненецът е бивш №23 в света от 2018-а и носител на 3 АТР титли, но не бе в състояние да спори с Кузманов. След 6:4, 6:4 Мико достигна до четвъртфинал на силния Чалънджър в Каталуния.
Срещу Джумхур Кузманов отново демонстрира чувствително повишеното си ниво в последните месеци, като поддържаше достатъчно високи стандарти на сервис и за пореден път бе най-силен в ключовите моменти. Той отрази 6 от общо 8-те възможности за пробив на съперника си, докато на свой ред бе безкомпромисен със 100% успеваемост на брейкбол – 4 от 4.
Така за седми път през сезона пловдивчанинът достига до четвъртфинал на Чалънджър ниво. В опит за втори път да премине тази фаза той ще срещне друг тенисист с много успехи в миналото – бившият №43 и настоящ №270 Теймураз Габашвили. Любопитен факт е, че двамата са партньори на двойки и по-късно днес ще излязат за мача си от четвъртфиналите.
Победите над Робредо и Джумхур гарантират на Кузманов поредно подобряване на рекордното му класиране през тази година. В момента той е №218, а през следващата седмица ще скочи поне с пет позиции. Победа над Габашвили ще го придвижи до около 206-о място, с което ще се доближи максимално до изпълняване на целта, която самият той си постави за края на сезона – влизане в Топ 200.
Източник: tenniskafe.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html