неделя, 28 април 2024 г.

Анастас Герджиков: Не познавам никой от ДПС

проф. Анастас Герджиков, снимка: Нова

„Аз нямам нищо общо с ДПС. Никога не съм бих техен член или симпатизант. Не познавам г-н Карадайъ и г-н Доган. Никога в живота си не съм срещал Пеевски“, обясни проф. Герджиков пред „Нова“.

Ректорът на СУ отрече да е кандидат на ГЕРБ и заяви, че партията не му е поставила абсолютно никакви условия срещу подкрепата си. По думите му ГЕРБ е правила много грешки, но това е нормално за толкова дълго управление. Той заяви, че някои от тези грешки са несъвместими с това, което той разбира под честна и полезна за народа политика. „След като обаче са избирани 3 пъти аз смятам, че те са направили и полезни неща”, каза още професорът. Отказа обаче да отговори на въпроса за кого ще гласува на парламентарните избори.

„Красимир Вълчев е този, който е предложил на ръководството на партия ГЕРБ да подкрепят мен, вместо да излъчат свой кандидат. Срещнах се с Бойко Борисов в централата на партията. Там беше и г-н Вълчев,  а аз им обясних, че ще приема кандидатурата на Инициативния комитет. Там дойде и изненадата – г-н Борисов каза, че съм подходящ кандидат и няма нито едно условие към мен”, обясни проф. Герджиков.

Източник: Нова

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html