неделя, 28 април 2024 г.

Сръбски министър отрече, че има 24 луксозни апартамента в България

 

Синиша Мали    Снимка: Ройтерс

Сръбският министър на финансите Синиша Мали отхвърли твърденията, че има 24 апартамента в България и заяви, че не е Драган Джилас (лидер на опозиционната Партия за свобода и справедливост), който има десетки милиони евро в офшорни сметки, нито е Гойко Джилас (брат на Драган) с 35 апартамента, предаде Танюг, цитирана от БТА.

„Помолил бих всички, които се занимават с тази тема, да престанат да лъжат, защото това, което правят, няма никакъв смисъл. Така могат да кажат, че имам 240 или 2400 апартамента. Няма никаква разлика. Имам един апартамент, който съм декларирал и ходя там с децата през лятото“, каза Мали.

Така министърът отговори на журналистически въпрос на пресконференция в сръбския парламент, на която мотивира закони от сферата на финансите. Името на Синиша Мали се появи в „Досиетата Пандора“ и бяха публикувани от журналистите от сръбската мрежа за разследваща журналистика КРИК.

Според тях документите доказват, че Синиша Мали е бил собственик на 24 луксозни апартамента на българското крайбрежие, от които е декларирал само един, и е бил собственик на две офшорни компании на британските Вирджински острови.

Източник: БНТ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html