неделя, 28 април 2024 г.

Румен Радев: Юмрукът обединява българите около ценности

Румен Радев, снимка: БНТ

„Очаквам кампания на идеи, а не на компромати“. С тези думи президентът Румен Радев се измъкна от трудния въпрос на журналисти кой от останалите кандидати за президентския пост той вижда като свой основен опонент.

Относно въпроса каква идея намира в собствения си вдигнат юмрук от времето на протестите срещу кабинета „Борисов“ и какво позитивно послание е това, Радев отвърна:

„Този юмрук обединява българите около ценности – вяра, че заедно можем да вземем решение“.

„Обществото ни очаква институциите да продължат да работят в посоката на възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за модерно развитие на България. Само отдаването на тази кауза, а не поставянето в ролята на инструмент на партии, на различни бизнес кръгове, може да доведе до безкористна подкрепа на българските граждани“, доразви идеите си президентът.

Той коментира и изнесената днес от журналиста Атанас Чобанов за ТВ+ информация, че името на Делян Пеевски е в „Пандора пейпърс“ така: „Явно деянията на г-н Пеевски са по-видими отвън, отколкото в България. Това не говори добре за нашите разследващи органи.“

Източник: БТВ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html