събота, 27 април 2024 г.

Всички обичат ДПС заради президентските избори

Нидал Алгафари, кадър БНТ

Без изключение всички кандидати за президент и щабовете им ще се надяват на подкрепата на ДПС. В този смисъл негативите са за настоящия държавен глава Румен Радев, защото не можеш да получиш подкрепа, когато тръгнеш с такава конфронтация с тази част от населението на България, както го е направил той. Мнението изрази пред БНТ пиар експертът Нидал Алгафари.

„Със сигурност всичките кандидати ще искат такава подкрепа, защото това е много силна, много мощна подкрепа. Ние някак приемаме Движението за права и свободи като някакви хора, които само могат да ти помогнат в даден момент, те не разбират, че тези хора имат нужда, че те са част от българското общество“, коментира Алгафари.

Според него Анастас Герджиков не е кандидатът на ГЕРБ. Това е кандидатът на една част от академичната общност в България и след това го припознаха няколко политически формации, каза Нидал Алгафари, който е част от Инициативния комитет, издигнал професора за кандидат за президент.

Алгафари смята, че ГЕРБ са постъпили по-мъдро. Не е въпрос на криене, а на стратегия и тактика. „Имат си качествени хора, но знаят, че само с тяхна партийна фигура трудно биха могли да спечелят такава битка и им трябваше такава фигура, която да обединява по-голяма част от обществото“, коментира пиар експертът.

По думите му ще има много битки – за твърдите ядра, за тези, които някога са гласували, за тези, които никога не са гласували, за младите, за старите. И на всеки един фронт трябва да имаш ясни и категорични послания, за да събереш максималното количество хора, които да ти дадат победата.

На въпроса откъде ще се финансира кампанията на проф. Герджиков той отговори, че най-вероятно ще бъде от всичките хора в Инициативния комитет, като ще се надяват и на партийните субсидии.

Източник: БНТ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html