неделя, 28 април 2024 г.

„Лудогорец“ матира „Левски“ на „Герена“

Снимки: Dsport

В един от най-интересните мачове в Първа лига от началото на сезона „Лудогорец” обърна „Левски“ на стадион „Георги Аспарухов“. „Орлите“ се наложиха с 4:2 и оставиха Станимир Стоилов без шампионатен успех след завръщането му начело на „сините“. Борислав Цонев откри в 26-ата минута, но само 3 по-късно Доминик Янков възстанови равенството. Пиерос Сотириу в 47-ата минута се разписа във вратата на Николай Михайлов, а в 81-вата минута Боби Цонев направи 2:2 от дузпа. Разградчани направиха силен финален щурм и стигнаха до успеха чрез попадения на Елвис Ману в 85-ата и Текпетей 4 по-късно. Редно е да отбележим, че головете на шампионите паднаха след много груби грешки в защитата на “сините”, а не след плод на комбинации или тотално надиграване.

Поражението е второ поредно за „Левски“, дошло след обрат. Преди седмица „сините“ поведоха на ЦСКА във Вечното дерби, след което отстъпиха с 1:2.

Срещата се изигра само часове, след като от „Лудогорец“ съобщиха, че преговарят за раздяла с треньора Валдас Дамбраускас. В този двубой тимът беше воден от Станислав Генчев. С победата разградчани събраха 21 точки и делят първото място с „Ботев“ (Пловдив), но са изиграли два мача по-малко. „Левски“ е 11-и с осем точки. “Сините” записаха шеста загуба от началото на сезона.

Допуснахме прекалено детски и наивни грешки, за да вземем нещо от „Лудогорец“. Грешките ни не отиват на нивото на мача и на името на нашия отбор. Трябва да продължаваме да работим. Това са футболисти, не можем да нарисуваме нови. Второто полувреме, когато бяхме най-силни, допуснахме два гола и това показва, че трябва да работим“, каза треньорът на „сините“ Станимир Стоилов минути след края на мача на стадион „Георги Аспарухов“. По повод отсъствието на Хосе Кордоба от състава, Мъри разкри: „Трябва да питате футболния съюз и администрацията на клуба по този въпрос. На мен ми казаха, че не може да играе в мача, предполагам да не би да играем добре“.

Според мен желанието бе решаващо за победата. „Левски“ също показа такова, но не паднахме духом след изравнителния им гол за 2:2. Казахме си, че има още десет минути и ще обърнем мача. За мен е чест да бъда капитан на отбора. След мача със „Звезда“ ни уведомиха, че Валдас Дамбраускас няма да бъде повече треньор на отбора. Страхотен треньор и човек, според мен. Никога не съм имал пререкания с него. Всяка една победа е сладка. Днес бях дразнител за феновете, но това е нормално. Забавлявам се на терена, а те да се оправят на трибуните“, каза играчът на мача Кирил Десподов.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html