събота, 27 април 2024 г.

„Има такъв народ“ горди: Само ние победихме и разкарахме ГЕРБ

Виктория Василева, Има такъв народ, кадър 7/8 тв

Заслуга на „Има такъв народ“ е, че са успели „да разкарат от властта“ ГЕРБ. „Ние атакувахме ГЕРБ през последните 10 години. Единствено „Има такъв народ“ успя да победи ГЕРБ на избори и буквално да ги разкара от властта“, заяви пред БНР Виктория Василева – главен секретар на партията на Слави Трифонов.

„Направихме си анализ и имаме точна преценка за това кои бяха нашите слабости или грешки, най-голямата от които беше, че надценихме чувството за отговорност в потенциалните ни партньори в 46-я парламент“, каза още Василева.

Тя сподели, че в 45-о Народно събрание всички партии са се страхували от нови избори и затова са заявили готовност да подкрепят „Има такъв народ“ за съставяне на правителство.

„В следващия парламент грешката ни беше, че бяхме прекалено искрени и прекалено директни, с което политическата ни система не е свикнала. Това, че в 45-о НС ни умоляваха да съставим правителство, може би ни подведе да се опитаме да съставим кабинет на малцинството. Смятам това за изключително смела постъпка, оценявам това като смелост, а не като липса на отговорност“, категорична бе Виктория Василева.

Тя изказа позиция, че в партията им са прагматични хора и не смятат личните настроения на някого да попречат да има правителство в следващия парламент, за да не влезе страната в политическа криза. „Няма да се вторачваме в казаните думи и да гледаме в миналото“, заяви тя по повод на обвиненията, които „Има такъв народ“ отправиха в 46-я парламент към служебните тогава министри Кирил Петков и Асен Василев.

Източник: БНР

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html