неделя, 28 април 2024 г.

При балотаж ДПС ще подкрепят Анастас Герджиков?

Халил Летифов, ДПС, кадър Нова телевизия

Имената на кандидатите на ДПС за президент и вицепрезидент ще станат известни до 10 дни, съобщи пред Нова телевизия заместник-председателят на Движението Халил Летифов.

„От утре (неделя – бел.ред.) всъщност трябва да приключи заседанието на нашите разширени областни съвети и те да предоставят информация как виждат поведението на Движението. След това Оперативното бюро ще вземе решение за кандидатпрезидентската двойка на ДПС“, каза още Летифов.

На въпрос какво ще прави ДПС при евентуален балотаж между Румен Радев и Анастас Герджиков, Летифов заяви, че партията ще избере този, който може да обедини нацията. „Мисля, че г-н Румен Радев продължава да убеждава обществото, че той не е обединител“, поясни зам.-шефът на ДПС.

„Ще ви припомня, че миналия септември имахме декларация за откриването на есенната сесия на 44-о Народно събрание, където председателят Мустафа Карадайъ поиска да се оттеглят както президентът, така и премиерът. Причината бе, че и двамата са част от проблема, а не от решението  му. Една година по-късно виждаме, че политическата криза е факт“, коментира Халил Летифов.

Източник: Нова

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html