неделя, 28 април 2024 г.

Трябва ли Радев да използва служебни автомобили и охрана при агитацията?

снимка: facebook
Спортистът Станислав Недков-Стъки пусна гневен пост във фейсбук, чрез който основателно задава въпроса трябва ли кандидатът за президент Румен Радев, издигнат от Инициативен комитет, да използва служебна охрана и служебни автомобили при обиколките си в страната от предизборната кампания. Агитацията, извършвана с пари на данъкоплатците, е не само конфликт на интереси, но и морално укорима.
Ето и целия пост на Станислав Недков. Публикуваме го без редакторска намеса:
Призовавам “почтения” Румен Радев да спре да използва в предизборната си кампания държавни ресурси и цялата мощ на държавата, която е в ръцете му.
Румен Радев е издигнат от инициативен комитет и той вече е в кандидатпрезидентска надпревара. Почтено ли е, когато всички останали кандидати заплащат с лични средства предизборните си обиколки и участия в медии, Радев да се придвижва с ескорт от служебни коли и охрана – заплащани от нас, данъкоплатците? Аз не желая с моите пари Румен Радев да си прави кампания.
Почтено ли е кандидатът за президент Радев, да използва служебното си положение, за да влиза във фабрики и заводи на предизборни среща със служителите?
Почтено ли е Радев да участва, като държавен глава в обществени, спортни и културни мероприятия, които биват широко отразявани в медиите, докато останалите кандидати трябва да се борят за медийно внимание?
След като претендира за почтеност и ако му е останала поне малко офицерска чест, нека Румен Радев застане на равен старт с всички останали кандидати за президент. Да излезе в годишен неплатен отпуск и сам да заплаща горивото на личния си автомобил, охрана – щом му е нужна такава, наем на зали за срещи със симпатизанти, медийни пакети и т.н.
В последните 5 години България имаше президент, който никой извън страната не признаваше и не канеше на официални срещи. Петгодишно безвремие в президентската институция.
Румен Радев имаше една единствена мисия, като президент – да бъде обединител на нацията и той се провали с гръм и трясък дори и в това.
В края на неговия мандат, българския народ никога не е бил толкова разединен и несигурен в бъдещето си.
Радев се провали и в управлението чрез неговия служебен кабинет. Инфлацията расте, цените на тока, горивата и хранителните стоки всеки ден летят нагоре. За липсата на управленчески и лидерски качества на Радев горвори и безпомощността на назначения от него кабинет при решаването на проблема със заседналия край “Яйлата” кораб, който с опасния си товар вече 11 дни трови българското море.
Човек, като Румен Радев единствено може да набива крак в чужди посолства и да бъде слуга на задкулисието и олигархията. Сребролюбието, високото его и омразата, които са го обзели никога няма да му позволяват да бъде слуга на народа си.
А управляващите трябва да бъде точно такива – слуги на народа си.
Източник: facebook

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html