неделя, 28 април 2024 г.

Румен Спецов: Атаката не е срещу мен, а срещу служебното правителство

снимка: faktor.bg

„Ще си потърся правата по съдебен ред срещу хората, които си позволиха да ме нарекат мошеник и измамник и изрекоха куп обидни квалификации. Продадох фирмата, защото не намерих финансиране за производството на фуражи“, обяснява шефът на НАП в интервю за „24 часа“.

Румен Спецов потвърждава, че има заплаха от бизнесмен към него и семейството му, но отказва да назове името му, защото информацията по случая е класифицирана.

Компанията не е извършила нито една фиктивна сделка, а НАП признава, че има стока, че има приходи от нейната продажба, но не признава разходите, твърди той.

За напускането ми през 2015 г. на данъчната администрация отговорът изисква политическо говорене и не е сега време за това, казва Спецов.

На въпроса дали е запознат с резултатите от проверката на следствието, направена по искане на прокуратурата за дейността на фирма “Гранекс трейдър”, в която е съдружник, Спецов отговаря:

„Не съм запознат с доклада, изготвен от следствието. Бях викан там, за да дам свидетелски показания като един от управителите на “Гранекс трейдър”. Пред следователите дадох ясни и изчерпателни отговори, но нямам представа какво е заключението на следователите.“

Спецов е убеден, че няма опит за измама с ДДС, всички документи са изрядни, всички сделки са законосъобразни, данъците са платени.

„И не съм имал никакво притеснение за прехвърляне на фирмата. А за да се осъществи това прехвърляне, няма изискване купувачът да предостави удостоверение за съдимост и няма как да съм запознат със съдебното му минало“, казва шефът на ДАНС.

Шефът на приходната агенция е убеден, че атаката срещу него всъщност било атака срещу дейността на служебното правителство и към член на това правителство.

Източник: faktor.bg

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html