четвъртък, 2 май 2024 г.

Христо Иванов: Гледаме с надежда към Петков и Василев

Гледаме с надежда към Кирил Петков и Асен Василев. Те ще мобилизират допълнителни избиратели по пътя към промяната“, заяви съпредседателят на ДБ. Ролята на „Демократична България“ е да сме глас на трезвеност. ДБ е гаранта за германския модел на управление, допълни Иванов.

„Демократична България“ ще бъде гарант да бъде приложен германският модел в политиката в следващия парламент. Ясно демократично мнозинство с разписано конкретно коалиционно споразумение“, заяви пред БНТ Христо Иванов. Целта е „никой да не може да командва, да бъде големият и да казва „аз решавам“, обясни лидерът на „Да, България“.

„Демократична България“ е от малкото формации, които показват модела на коалициите, това изглежда като малък детайл, но е важно да покажем как да е устроен политическият живот, а не с много лидерски проекти, които целят да махнат Бойко, царя или Доган“, каза Иванов.

Проблемът вече не е как да махнем Борисов. Борисов приключи.

Той добави, че в 46-ото Народно събрание вместо Бойко Борисов, който казваше, че и магаре да върже, ще бъде избрано, е имало подобно поведение от Слави Трифонов. „Старата песен на нов глас. Или ще подкрепите, или сте предател“, обобщи Иванов.

Обединението гледа с надежда към формацията на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“. „Надяваме се ефектът от тяхното появяване да не бъде преразпределяне на гласове, които са насочени към промяна, а ще мобилизират допълнителни гласове за промяна“, каза Иванов и изрази отново готовност за диалог с коалицията.

Според него правителството не се справя с проблема с цената на тока, допуснало е и огромен проблем със заседналия кораб край Камен бряг.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html