неделя, 28 април 2024 г.

Роналдо строши още един рекорд

Кристиано Роналдо спаси „Манчестър Юнайтед“ на „Олд Трафорд“ при 2:1 с „Виляреал“ в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Успехът дойде чрез попадение на португалския национал в добавеното време на мача, наричано на този стадион като „Фърги тайм“ заради огромния брой мачове, решени по времето на мениджъра сър Алекс Фъргюсън с попадения в заключителните секунди на срещата. Именно шотландецът аплодира на крака футболиста, реализирал в последния възможен момент, за да донесе първи успех на тима в Шампионската лига през този сезон.

Роналдо записа 178-ия си мач в турнира, подобрявайки рекорда за бившия вратар на испанския „Реал“ (Мадрид) и португалския „Порто“ Икер Касияс, който сложи край на кариерата си през 2020 г. Третото място си поделят аржентинският нападател на френския ПСЖ Лионел Меси и бившият халф на испанския „Барселона“ Шави, които имат по 151 мача. 36-годишният Кристиано е печелил Шампионската лига пет пъти – веднъж с „Манчестър Юнайтед“ и четири пъти с „Реал“ (Мадрид). Той е най-добрият голмайстор в историята на турнира със 135 гола.

Тежка вечер преживя друг европейски гранд – „Барселона“. Бившият тим на Христо Стоичков бе унизен в Лисабон с 0:3 от Бенфика в мач от група Е на Шампионската лига. Изпадналият в криза каталунски тим е на последното място в класирането, без точка до момента.

Всички резултати:

„Ювентус“ – „Челси“ 1:0

„Залцбург“ – „Лил“ 2:1

„Волфсбург“ – „Севиля“ 1:1

„Манчестър Юнайтед“ – „Виляреал“ 2:1

„Байерн“ – „Динамо“ (Киев) 5:0

„Бенфика“ – „Барселона“ 3:0

„Зенит“ – „Малмьо“ 4:0

„Аталанта“ – „Йънг Бойс“ 1:0

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html