четвъртък, 2 май 2024 г.

Предизборно напрежение заради акции на полицията

кадър Нова телевизия

Сериозно напрежение избухна във великотърновската община Стражица преди предстоящите в неделя частични местни избори. Единият от кандидатите за кмет на общината алармира за полицейски натиск върху симпатизанти.

„Става въпрос за груб полицейски произвол. Бойко Рашков и Румен Радев връщат най-мракобесните години от т.нар. милиционерщина. Искам всички симпатизанти на ГЕРБ да бъдат спокойни, че ще бъдат защитени. Имаме адвокат, който ще защити правата им. На срещата имаше около 60 души, като 12 са получили призовка. Това е абсурдно, защото това означава, че се забраняват политическите срещи”, обяви на място бившият министър на здравеопазването Костадин Ангелов.

„Занимавам се с рибопроизводство. За първи път ме викат в полицията. Донесоха ми призовка и ми казаха, че вероятно става въпрос за изборите. Притесних се какво предстои и какво ще се случи с мен – ще ме арестуват ли, акт ли ще ми пишат? Отидох на предизборна сбирка в понеделник, за да видя платформата на кандидата”, заяви местният бизнесмен Димитър Панов, който е присъствал на предизборна сбирка на ГЕРБ, но е симпатизант на БСП.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html