сряда, 1 май 2024 г.

Кузманов след първата си победа на Sofia Open: Това е за баща ми

Снимки: Sofia Open

Димитър Кузманов извоюва една от най-стойностните победи в тенис кариерата си, класирайки се за втория кръг на Sofia Open. Участващият с „уайлд кард“ 28-годишен пловдивчанин елиминира световния №61 Лоренцо Музети (Ит) с 6:7 (4), 7:6 (3), 6:3. „Трудно е да говоря след такъв мач. Беше страхотно приключение. Първа победа за мен в този страхотен турнир. Всички питаха кога ще спечеля, ето отговора. Винаги съм казвал, че никога няма да спра. Дори да бяха загубил днес, щях да продължа да се боря. Имах много възходи и падения през тази година. Не спрях да вярвам. Продължих да се боря и ето отплатата“, бяха първите думи на Кузманов в интервюто на корта.

Той се превърна в едва втория български тенисист с победа в основната схема в „Арена Арцеец“ след Григор Димитров, спечелил титлата при единственото си участие през 2017 г. За Мико това е шесто поредно включване в надпреварата с покана от организаторите. На 1/8-финалите тази вечер той ще срещне поляка Камил Майджак, който е №125 в световната ранглиста и влезе в основната схема като щастлив губещ.

„Тази победа е за баща ми. Знам, че е много щастлив, той много обичаше да идва на турнира и да се наслаждава на срещите“, каза още щастливият Кузманов. Баща му Савко почина внезапно през март тази година.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html