събота, 27 април 2024 г.

Петър Илиев бълва обвинения заради заключението, че е плагиатствал

Петър Илиев, кадър Нова телевизия, архив

Етичната комисия към Софийския университет заключи вчера, че в книгата си „Компетенцията на Народното събрание“ бившият кандидат вицепремиер и МВР министър Петър Илиев е плагиатствал от своя колежка – доц. Наталия Киселова. Като реакция на становището на СУ Илиев обаче не прояви смирение, както често зове лидерът на „Има такъв народ“ и негов ментор Слави Трифонов, а избълва снощи серия от обвинения към хора и институции.

„Оруеловата „1984“ се е пренесла през 2021 г. в Храма на науката, като инструмент за отстраняване на неудобни учени и преподаватели. Дали политическата и „чрезвичайна“ целесъобразност не е започнала по болшевишко-комисарски начин да господства над върховенството на закона“, попита Петър Илиев в Туитър.

„Категорично не приемам становището на Етичната комисия, за което научих от медиите. То нарушава Правилника на СУ и поне два закона. Видно е, че комисията се е водила от политически съображения, за да ме засегне лично, а оттам и да уязви ПП ИТН, от която бях издигнат“, допълва Илиев.

„Днес в медиите стана ясно, че в комисията на ключова позиция има човек, който е бил учредител и кандидат за депутат от ПП „Да, България“. Доколко това е повлияло на решението, оставям на вашата преценка!“, пише още в Туитър Петър Илиев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html