понеделник, 29 април 2024 г.

ЦСКА обърна „Левски“ в дербито

Снимки: Dsport

ЦСКА обърна „Левски“ във Вечното дерби, след като съумя да стигне до обрат от 0:1 до 2:1. Георги Миланов даде аванс за „сините” в 28-ата минута след изключителен гол със задна ножица, но Греъм Кери възстанови равенството с попадение в последната минута на първото полувреме. „Червените” започнаха по-добре второто полувреме, а това се материализира в попадение на Жорди Кайседо в 65-ата минута.

ЦСКА вече е трети във временното класиране, като тимът е с 16 точки след шест изиграни мача. „Левски“ пък е 11-и с 8 точки и „сините” продължават да нямат победа в първенството под ръководството на Станимир Стоилов.

„Армейците“ вече нямат загуба от съперника в 8-и мач поред, а това бе осми пореден успех на Стойчо Младенов над тима от „Герена“ за първенство. Още във втората минута „червените“ бяха близо до гол. Кери центрира от корнер сервира топката на Юрген Матай, който бе изпуснат от Билал Бари. Топката обаче мина далеч от вратата. Постепенно „сините“ поизравниха играта и в 10-ата минута също бяха близо до гол. Михайлович организира добре атака отдясно. Последва разиграване между Боби Цонев и Георги Миланов, който отправи силен шут от дъгата. Бусато извади късмет, след като топката се отби от лявата странична греда в аут. В 28-ата минута Левски шокира съперника си. При това от статично положение. Ради Цонев изпълни корнер отдясно, а Христос Шелис отклони с глава към задна греда, където Георги Миланов с фамозна ножица взриви Сектор Б. Не мина и без грозни сцени. Кондиционният треньор на ЦСКА Кирил Димчев нападна Ради Цонев, който се готвеше да изпълни корнер, но това остана незабелязано от съдията.

Усилията на „червените“ да изравнят дадоха резултат в 44-та минута на мача. Вилдсхют изведе Мазику вляво. Конгоанецът нахлу в наказателното поле, защитата на „Левски“ се втурна да спира Кайседо и Йомов, но последва пас към Кери, който нахлу от втора позиция. Здравко Димитров не успя да го удържи и последва удар, който спря в мрежата зад Михайлов – 1:1. В 65-ата минута ЦСКА стигна до пълен обрат. „Сините“ позволиха на Юрген Матай да изведе с пас между трима от тях Кайседо, който напредна като стрела покрай Шелис и излезе сам срещу Михайлов. Вратарят излезе да го пресрещне, но нямаше шанс – 2:1. В 77-ата минута Баи пропусна да довърши съперника. Бързакът се озова в наказателното поле, но позволи на Михайлов да му избие топката. Това се повтори и 3 минути по-късно. Кайседо открадна топката от Михайлович, но в наказателното поле отново хегемон се оказа Михайлов, открадвайки топката от краката му.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html