понеделник, 29 април 2024 г.

Стоичков подари „Златна обувка“ на първия си треньор в Пловдив

Колекция от „Златни топки“ раздаде Христо Стоичков за 100-годишния юбилей на „Марица“, клубът откъдето е тръгнал за големия футбол. Стотици млади футболисти и деятели се стекоха на стадиона край реката, за да се докоснат до Камата. За празничната атмосфера допринесоха и хората по трибуните на стадиона в Кършияка, които запалиха димки и факли в синьо и жълто.

Ицо изненада с награди първите си треньори в Марица по време на 100-годишнината на клуба. Той подари „Златна обувка“ на Георги Георгиев. „Негова е заслугата да бъда толкова бърз“, призна Стоичков. Първият му треньор по футбол Огнян Атанасов също получи приз, както и съдията Атанас Узунов, който му е кум. Най-голямата „Златна топка“ беше за президента на „Марица“ Христо Христов, който има за задача да я сложи в музея на клуба.

Двубоят между ветераните на Марица, предвождани от Стоичков, и сборен отбор на пловдивски звезди завърши 2:2. Камата игра в отбора на „Марица“, в който бяха още легенди като Иван Кочев, Запрян Раков, Румен Христов, Александър Александров, Красимир Чомаков, Красимир Димитров, Костадин Видолов. Отборът бе воден от Стефан Тахчиев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html