неделя, 28 април 2024 г.

Румен Радев прави сложен пилотаж между Москва и Запада

Иво Христов, евродепутат, кадър БНТ

Със своята способност да казва „не“ президентът Румен Радев е показал, че е смел и умел пилот, който може да се движи в тесния коридор между Великите сили, а това е много сложен пилотаж. Оценката направи пред БНТ левият евродепутат Иво Христов.

Според него, ако президентът беше назначен от Москва – щеше ли да опонира на Путин? Ако беше американски човек щеше ли да възрази срещу неизгодната за България сделка за закупуване на изтребители?

Румен Радев е безалтернативен като фигура, това не гарантира преизбиране, всичко зависи от това дали хората ще гласуват, да гласуваме след седмица ще бъде безсмислено, коментира  Христов.

Той съобщи, че планираният инициативен комитет ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова утре.

„Много от партиите заявиха подкрепа, тя е широка. ГЕРБ има основания да се бори срещу Радев, той постави неудобни за олигархията – ГЕРБ и ДПС, въпроси. Борисов използва стратегията на огледалото – „гледаш огледалото, възмущаваш се от това, което сам си направил и го приписваш на друг, това е, което прави Борисов“, допълни Иво Христов.

В същото време хора в социалните мрежи се питат след всички сложни пилотажи на президента между Москва и Запада не каца ли накрая на трапезата на Иво Прокопиев, официализиращ либералната общност у нас, която не се ползва с огромно доверие и подкрепа от хората.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html