неделя, 28 април 2024 г.

Вдигат забраната за алкохол на стадионите в Англия

Забраната за употреба на алкохолни напитки по време на футболни мачове в Англия, наложена през 1985, може да бъде вдигната, съобщава британският всекидневник „Таймс“. Това ще се случи посредством ревизията на условията за привържениците по време на футболни двубои. Детайли по проектозакона все още липсват, но бившият спортен министър Трейси Крауч, която в момента е политик в Консервативната партия, подготвя независим доклад за промени в т.нар. „мачдей преживяване“.
Част от предложенията са за разрешаване на употребата на алкохол и създаването на трибуни с опция за правостоящи привърженици. В момента употребата на спиртни напитки е разрешена в закритите помещения на стадионите преди мачовете и на полувремената. Крауч призна, че моментът не е наистина перфектен заради хулиганските прояви преди финала на европейското първенство на „Уембли“, но също така смята, че e назряло време поне за ревизия на правилата.

„Представите ни за употреба на алкохол по време на футболни мачове са остарели. Сценките от финала на европейското не помагат, но аз съм готова да се застъпя за промяна. Нека пробваме, нека дадем шанс на клубовете и феновете, пък ще видим какъв ще бъде резултатът“, каза тя в интервю за „Таймс“. Крауч препоръчва ограничението да падне първо за отборите от Националната лига и Втора лига (пета и четвърта дивизия), а след това евентуално и за професионалния футбол.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html