четвъртък, 2 май 2024 г.

Станимир Стоилов: Ще се изцапам, но ще вдигна „Левски“

Старши треньорът на „Левски“ Станимир Стоилов е категоричен, че ще „си поизцапа ръцете“, но ще въведе ред в отбора. Наставникът се зарече в предаването „Арена спорт“, че се опита да въведе дисциплината в клуба. В края на седмицата предстои Вечното дерби срещу ЦСКА. Отборът на „червените“ е воден от Стойчо Младенов, а срещата е на 26 септември от 16:30 ч. „Това е треньорско съперничество и мач, в който „Левски“ трябва да победи. Това е футболна война между двата гранда, която всеки иска да вземе“, сподели Стоилов.

„Онези играчи, от онзи предишния отбор, успяха да сложат идеите, важността, по-важен да е „Левски“. Трябва да убедим и настоящия отбор да поставя „Левски“ над всичко“, каза Мъри. „Само с работа ще можем да оправдаем очакванията, всичко останало са празни обещания. Няма да се оправдавам. Знам какъв отбор имаме и какъв клуб, Наско Сираков има по-различни функции от преди, сега трябва да търси осигуряване на клуба като собственик“, каза още треньорът. „По-предишните треньори допуснаха спортно-технически грешки. Взимаха се играчи без  необходимите качества. „Левски“ се превърна в чалготека, с всякакви странни историйки. Когато оставихме отбора преди години, оставихме възпитан и интелигентен тим. Аз ще си поизцапам ръцете, но ще вкарам дисциплина в отбора. Много ми е лесно да взимам решения, защото най-отгоре слагам интереса на Левски. Всички, които в момента са в отбора, разчитам и държа да останат в клуба. Не трябва бързо да вдигаме или сваляме даден футболист. От Георги Миланов ще изисквам много.“

Стоилов не скри, че симпатизира на Боби Михайлов за президентския пост в БФС. „Прекалено много напоследък се заигравахме с това ще има или няма да има конгрес. Има дата и който заслужава да спечели. След това да седнем всички и да мислим за развитието на клубовете си. Имам прекрасни отношения с Борислав Михайлов и с Димитър Бербатов. Който е по-добър на конгреса, той да спечели. Аз лично имам лични симпатии към Борислав Михайлов, без да казвам, че той е най-добрият кандидат“, завърши селекционерът на „сините“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html