събота, 4 май 2024 г.

ГЕРБ не си дават Борисов, дори да им поставят условия

Екатерина Захариева, кадър БНТ

На ГЕРБ не може да се поставят условия от други партии. „Борисов е нашият политически лидер, никой няма намерение да го сменя, нито пък той да си дава оставката. Да не ни поставят условия“, предупреди пред БНТ народната представителка от ГЕРБ Екатерина Захариева.

По думите й управление без коалиция е невъзможно. “България не е имала еднопартийно правителство от много години. Крайно време да се обединяваме около нещата в програмите, въпреки че всички политически партии имат различия – тези, които ни обединяват и се очакват от българските граждани”, каза Захариева. И добави, че в ГЕРБ „имаме силата, имаме смелостта и знанията да направим правителство“.

Партиите на протеста имаха два пъти шанс да направят правителство и да покажат, че могат да управляват. Два пъти показаха, че са немощни и не могат да го направят. Още от първата седмица влязоха в разпри и скандали от трибуната – беше срамно, такова падение в парламента не съм виждала. Ние бяхме готови да бъдем в опозиция, само че „Има такъв народ“ се обяви за опозиция – с председател на Народното събрание и шефове на 7 парламентарни комисии.

“Много се надявам всички ние, всички политици, да се вразумим и да започнем да излъчваме, да правим това, което сме обещали в предизборните си програми на хората. После всички ще берем плодовете на случващото се – неслучайно парламентът е с най-нисък рейтинг”, продължи тя.

Според нея парламентът не е направил нищо съществено за краткото си съществуване. Актуализацията на бюджета е била нужна на президента Радев и служебното правителство с една-единствена цел – да се похвалят с вдигането на пенсиите. Хората, обаче, очакват обещаните реформи и сигурност, подчерта Захариева. „Радев поиска отпадане на санкциите за Русия, не внесоха Плана в Брюксел, колегите ми външни министри са притеснени от случващото се в България“, напомни Екатерина Захариева.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html