петък, 3 май 2024 г.

Борисов подсказа: Познавате добре кандидата ни за президент

кадър Фейсбук

Кандидатът на ГЕРБ за президент вече е ясен, стана ясно от думите на лидера на партията Бойко Борисов. Той обаче не посочи име, казвайки само, че е добре познат и е известна личност.

„Абсолютно никакво значение няма, защото към днешна дата и никоя друга партия няма. Видяхме, няколко имена се спрегнаха, без да сме говорили с тях – Балтов го изчегъртаха, на Даниел Вълчев изкараха жена му какво говорила за мен. За мен е важно, че все повече хора се осъзнават и виждат, че не сме яли хора“, коментира Борисов по повод предстоящите избори за държавен глава.

„Единственият господар, диктатор в момента в България се казва Румен Радев. Имаме рекорден срив на инвестициите. Откакто е диктатурата на Радев всичко е на минус“, каза Борисов и добави, че политическата корупция процъфтява, а чужди компании продават дяловете си и бягат.

„От януари до юни – рекорден срив на инвестициите в страната. Откакто е диктатурата на Радев всичко е на минус в инвестициите. Нека им е висок рейтингът, ще видим новото правителство какво ще направи и откъде ще вземат пари да довършат „Хемус“. Оттам следват военни, полицаи, учители, здравеопазване“, каза Борисов.

Според него чуждестранните инвеститори продават бизнесите си тук и отиват в съседните на България държави. Причината за това е липсата на добри пътища и уредена логистика. Поради тази причина Хърватия щяла да влезе преди нас в Еврозоната.

„Помните ли, когато Радев казваше, че в България няма инвестиции, защото имало корупция? И какво при диктатора Радев и Кирил Петков, цитирам БНБ – рекорден срив на чуждите инвестиции“, подчерта Борисов.

Радев назначава финансовия министър и казва, че ще работи със Спецов. В същото време, освен прикриването на убийство, за което говориха много от страна на Радев, говорим вече и за документирани измами коментира Борисов.

„Ние златни кюлчета нямаме, но ни ги нарисуваха. Сега се видя кой е със златните торбички и ще прави корупция. Сега носят пари по централите, да купуват партии. И Балтов, дето го спрягаха за президент, побързаха да го изгонят. Още не си беше приключил операциите“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Временно водим в предварителния вот! Защо е временно, защото се направиха на ударени и не искаха да броят квитанциите. А сега носят флашки, които се оказват издайнически. Издават как се купуват гласове. Именно учредителят на новите партии Василев все парите за магистрала „Хемус”, за да излъжат пенсионерите и да гласуват за тях.

Според него това, че са спрени парите за „Хемус”, означава, че са спрени и инвестициите в Северна България. Той припомни и думи на Радев, който е казал, че инвестициите „бягат“ от корупция.

Той попита къде е планът за възстановяване. „Другите държави ползват месеци наред милиарди евро, за да се възстановят, ние нямаме план. Те се занимават с махането на охраната на Гешев. Взеха Бюрото, за да го дадат на Янаки Стоилов“, продължи Борисов с критиката си.

По думите му „Хемус“ я похарчиха за избори“, но компроматните войни срещу ГЕРБ си имат отражение в обществото, затова няма да се кандидатира на предстоящия парламентарен вот.

Ние ли сме в изолация. А ИТН подкрепиха ли ги? БСП подкрепиха ли ги? Всички са в изолация, каза в отговор на въпрос Борисов.

Според него партиите трябва да намерят смирение и да помислят как с общи усилия да предотвратят катастрофата, публично известна като „Жан Виденовата зима”, която за Борисов сега ще бъде „Румен-Радевата зима”.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html