вторник, 30 април 2024 г.

ЦСКА катастрофира на „Олимпико“

ЦСКА загуби с 1:5 гостуването си на „Рома“ от Лигата на конференциите. Срещата на „Олимпико“ започна отлично за българите, които откриха резултата в 10-ата минута. „Вълците“ натиснаха, а Ел Шаарауи на два пъти се озова на добра позиция. Във вторият случай Густаво Бусато се намеси решително и предотврати сигурен гол. Бразилският страж на ЦСКА обаче бе безпомощен в 25-ата минута, когато Пелегрини с техничен удар прати топката в далечния ъгъл – 1:1. В 38-ата минута „Рома“ стигна до пълен обрат. Разписа се Стефан Ел Шарауи.

На почивката Жозе Моуриньо обаче вкара двама от основните си играчи – Кристанте и Верету и малко по-късно се стигна до трети гол за домакините. Калафиори проби по лявото крило и намери Пелегрини пред вратата на ЦСКА, който хвана в крачка Бусато и с лек изстрел го преодоля за 3:1. В 79-ата минута Яник Вилдсхут получи втори жълт картон и остави тима си с намален състав. Само две минути след това „Рома“ заби четвърто попадение чрез Манчини, който от няколко метра на празна врата нямаше как да сгреши. В следващата си атака „Рома“ удари греда, а веднага след това Шомуродов изведе Ейбрахам сам срещу Бусато, а той с техничен удар го преодоля за 5:1.

„Изключителен треньор, изключителен отбор. Голяма част от мача успяхме да се противопоставим. В някои възлови моменти дадохме контрола върху мача. Двата гола през първото полувреме им дадоха предимство. След изгонването на Яник станахме безпомощни. За съжаление губим още един важен състезател от нашия отбор. Резултатът е нереален. Това ми каза и Жозе Моуриньо след мача“, обяви Стойчо след мача.

„Резултатът е фалшив, не е справедлив. Ако погледнете мача, ще видите, че не трябваше да завърши 5:1. Дори при 3:1 те се бориха, сражаваха се, но след като останаха с 10 души, за тях беше много трудно. Отборът им ме изненада, Стойчо е много добър треньор. Те градиха атаки с качество, Кери носи допълнителна класа, имат добри крила, те са отличен отбор. Миналата година играх с „Локомотив“ (Пловдив) и „Лудогорец“, ЦСКА е по-добър от тези отбори“, коментира Жозе Моуриньо.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html